Mediafax.biz Exclusiv

GE a găsit o piaţă bună pentru eoliene

Autor: Roxana Petrescu

02.06.2011, 19:43 332

La nivel global,GE a terminat 2010 cu afaceri de 150 mld. $, aşa că businessulregional reprezintă doar 0,6% din total. GE şi-a câştigatnotorietatea în regiune prin două contracte majore obţinute înRomânia: echiparea cu eoliene a parcului de 1,1 miliarde de euro pecare cehii de la CEZ îl fac în Dobrogea şi livrarea de utilajepentru centrala pe gaz de 500 mil. euro pe care Petrom o face laBrazi.

GE nu produce localniciunul dintre echipamentele vândute în contractele amintite maisus, importând piese din alte ţări unde are unităţi deproducţie.

"Anul trecut a fost bun, chiar foarte bun.La nivel global GE a crescut cu 15% şi tot o creştere de două cifream înregistrat şi în regiunea noastră. Aici este un potenţial decreştere semnificativ aşă că în următorii doi ani ţinta este aceeade a atinge venituri de un miliard de dolari menţinând acelaşi ritmde creştere de două cifre", spune Cristian Colţeanu, CEO al GEpentru România, Bulgaria şi Moldova.

El nu a precizat concret cât din acestmiliard de dolari va fi adus numai din afacerile derulate local,dar a spus că România contribuie în mod substanţial la atingereaacestui rezultat, având o pondere peste 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO