Mediafax.biz Exclusiv

GE Energy: Fără o viziune strategică, nu avem cum să scăpăm de creşterile de preţuri

Autor: Roxana Petrescu

07.03.2011, 13:38 21

"Fără oviziune strategică, nu avem cum să scăpăm de creşterile de preţuri.Nu avem cum să investim şi vom ajunge să importăm energie. Atuncicând ajungi să-ţi construieşti o strategie bazată pe importuri, nupoţi să mai ai niciun control asupra preţurilor", explicăreprezentanta GE Energy.

Pe planlocal, modificările de strategii se fac la fiecare schimbare deguvern sau de ministru.

Înprezent Ministerul Economiei încearcă să elaboreze o nouă strategieenergetică, pentru 2011-2035, în condiţiile în care strategia2007-2020 nu mai era bună.Dar, dupădoi ani de lucru, textul nu este încă finalizat.

"De doiani se vorbeşte despre doi campioni naţionali care nu se creează,dar care nici nu încetează. Nimeni nu poate aştepta atât de multtimp", explică Neagu.

Având învedere aceste incertitudini, prognozele pentru anul acesta suntgreu de făcut, oamenii de afaceri din domeniul energetic punând subsemnul întrebării şi revenirea economică.

"N-aşvorbi încă de creştere economică în România. Iniţial mă aşteptam laun an mai bun, dar sincer nu văd nimic în piaţă care să-mi confirmeacest lucru. Mă aşteptam ca Legea 220 (care stabileşte mecanismulde sprijin pentru producţia de energie din surse regenerabile -n.red.) să fie în forţă, dar de fapt vedem că sunt doar multeproiecte în aşteptare", a explicat Neagu.

Şefa GEEnergy spune că anul acesta, în ciuda instabilităţii legale, totspre energia verde se va concentra atenţia companiei. Dincolo deenergia eoliană, pariul GE Energy se îndreaptă şi spre altedomenii, puţin exploatate până în prezent pe piaţa locală, aşa cumeste energia produsă din biogaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels