Mediafax.biz Exclusiv

GED cumpără restul de 20% din acţiunile agenţiei de turism Travel House

Autor: Cristina Rosca

26.07.2011, 19:57 333

Corina Souvannasouck (43 de ani) a vândut către fondul spaniolde investiţii GED pachetul de 20% pe care îl deţinea în cadrulagenţiei de turism Travel House, potrivit informaţiilor apărute înMonitorul Oficial. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcutăpublică.

Fondul spaniol de investiţii, care a realizat pe piaţa localăinvestiţii de peste 150 de milioane de euro în diverse companii, acumpărat astfel prin intermediul Happy Tour, cea mai mare agenţiede turism din România, pachetul de acţiuni pe care nu îl deţinea încadrul Travel House, cu vânzări de 6 mil. euro şi profit net de110.000 euro în 2009. În urmă cu circa un an GED a cumpăratcelelalte 80% din acţiuni.

Noua tranzacţie parafată de GED demonstrează interesul puternical fondului de investiţii spaniol pentru acest domeniu, încondiţiile în care în ultimii ani a achiziţionat mai multe companiidin domeniul turismului, precum agenţia Prestige Tours, cu afaceride 10 mil. euro, agenţia de turism Happy Tour, cea mai mare de pepiaţă cu afaceri de 34 mil. euro anul trecut, şi site-ul deservicii turistice Paravion.ro.

Corina Souvannasouck, absolventă a Institutului PolitehnicBucureşti, potrivit informaţiilor de pe profilul de pe reţeaua desocializare de business LinkedIn, a deţinut iniţial, înainte ca GEDsă intre în acţionariatul companiei 30% din Travel House. În urmavânzării către spaniolii de la GED a pachetului de 80%,Souvannasouck a rămas acţionar minoritar cu 20% din acţiuni.

Înainte de a deveni acţionarul Travel House ea a fost directorde operaţiuni la Generali Asigurări timp de mai bine de patru ani,până în septembrie 2004.

Agenţia Travel House este deţinută în prezent de Happy Tour(99,5%) şi Paravion Tour (0,5%), ambele aflate în portofoliulGED.

Fondul spaniol de investiţii GED, unul dintre cei mai activiinvestitori de pe piaţa locală, mai are în portofoliu firma de pazăşi protecţie Rosegur, lantul de distribuitori Fonomat şi tipografiaInfopress.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO