Mediafax.biz Exclusiv

Generali a achitat către Niro despăgubiri de 55,25 mil. lei, cele mai mari din istoria asigurărilor

Autor: Adrian Dumitrache

18.04.2011, 14:00 28

"Confirmăm că am plătit către clientul nostru, Niro Investment,care deţine centrul comercial «Dragonul Roşu», suma de 55,25milioane de lei, în data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilită înurma unui proces de negociere, finalizat pe cale amiabilă,evaluarea daunei fiind realizată de către echipa Generali împreunăcu experţi internaţionali în lichidări daune", a declarat, luni,pentru MEDIAFAX, directorul general al Generali România, MarieKovarova.

Incendiul s-a produs în luna mai a anului trecut.

Kovarova a adăugat că, deşi este vorba de cea mai mare daună dinistoria pieţei de asigurări din România, acest incident nu aafectat stabilitatea financiară a companiei.

"Suntem un asigurător puternic şi stabil din punct de vederefinanciar, fiind reasiguraţi la companii internaţionale de renume,cu standard AA+", a spus ea.

Pe lângă suma achitată Niro Investment, asigurătorul a plătitdespăgubiri de circa 100.000 de euro chiriaşilor din Dragonul Roşupentru daunele provocate mărfurilor.

Până la Dragonul Roşu, cea mai mare daună achitată de grupulitalian Generali în România s-a ridicat la 4,2 milioane de euro,provocată de un incendiu care a afectat stocurile de marfă,echipamentul şi clădirea unei fabrici de materiale textile,potrivit datelor Generali PPF Holding.

Analiza grupului italian a luat în calcul cele mai mari cincidaune înregistrate pe segmentul de asigurări generale de cătrecompaniile controlate în Europa Centrală şi de Est (ECE), din anul2000 şi până la finele anului trecut.

Generali România are un capital social de 129,45 milioane de leişi este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele maivechi grupuri de asigurări din lume. Societatea este controlată deGenerali Holding Vienna - 83,8%, Astra Asigurări - 16,03% şi alţiacţionari - 0,17%.

Anul trecut, despăgubirile achitate de Generali au atins 246,91milioane de lei, în urcare cu 5,7% faţă de 2009.

Veniturile din prime ale companiei au scăzut cu 13,2%, la 439,91milioane de lei, în timp ce profitul net a urcat cu 30,9%, la 20,89milioane de lei, care va fi utilizat aproape integral pentruacoperirea pierderilor din anii precedenţi.

Potrivit datelor companiei din bugetul de venituri şicheltuieli, Generali România estimează că primele subscrise vorcreşte cu 0,4% în acest an, la 441,51 milioane de lei, în timp ceprofitul net va coborâ la 860.000 de lei.

În partea a doua a acestui an, Generali va fuziona cu Ardaf subdenumirea Generali România, operaţiune aprobată, în martie, deacţionarii celor două companii.

La nivelul anului trecut, cele două companii aveau o pondere de7,83% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă, din care 5,26% arevenit Generali România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO