Mediafax.biz Exclusiv

George Lemnaru rămâne doar acţionar la eRepublik

Autor: Adrian Seceleanu

26.03.2012, 21:27 163

"După mai mult de cinci ani de când am început să lucrez la eRepublik (...) am demisionat săptămâna trecută", a scris Lemnaru pe blogul personal.

Dezvoltarea eRepublik, un joc în care utilizatorii pot fi preşedinţi de stat sau generali de armată cu scopul de a domina lumea, a fost finanţată de la început de omul de afaceri francez Alexis Bonte, care este acţionar majoritar în firmă. Ulterior, compania a mai atras o finanţare de 2 mil. euro de la fondul francez de investiţii AGF Private Equity.

Lemnaru scrie pe blog că responsabilităţile lui vor fi preluate de Alexis Bonte şi Mihai Adamuţ, în timp ce el va lua o pauză de două trei luni de "relaxare" pentru "a întâlni oameni care să mă ajute să construiesc viitoarea mea companie".

eRepublik nu a publicat până acum date privind veniturile, dar a atras în total finanţări de aproape 3 mil. euro. În 2010 jocul avea peste un milion de membri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO