Mediafax.biz Exclusiv

Georgică Cornu ia 12 mil. euro de la EximBank şi aşteaptă să treacă la construcţia de autostrăzi

Georgică Cornu ia 12 mil. euro de la EximBank şi aşteaptă să treacă la construcţia de autostrăzi

Autor: Andreea Neferu

21.03.2011, 18:58 46

Împrumutul, contractat pe o perioadă de 12luni, este destinat finanţării activităţilor curente, iaroperaţiunea a fost aprobată de acţionari la începutul luniimartie.

"Din cauza faptului că statul nu şi-a plătitobligaţiile în contul lucrărilor pe care le executăm, am fostnevoiţi să luăm credite, garantând cu creanţele pe care le avem", adeclarat pentru ZF Georgică Cornu. Printre ga ranţiile depuse decompanie pentru această linie de credit se numără şi o serie de contracte încheiate deja sau viitoare cu Com pania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR).

Confort reuşeşte să obţină finanţare pentrua-şi continua activitatea, în condiţiile în care blocajul dinultimii ani de pe piaţa creditelor a condus la o serie deinsolvenţe, aşa cum a fost cazul PIC sauDiverta.

Compania a mai contractat anul trecut de laBancpost două linii de credit de tip revolving în valoare cumulatăde 8 milioane de euro, pentru finanţarea necesităţilor de capitalde lucru.

Compania Confort este cunoscută pentrulucrările de reabilitări de drumuri din Banat. Compania timişoreanăse pregăteşte însă să construiască şi autostrăzi, în condiţiile încare a depus oferte în consorţiu şi pentru autostrăzile de 1,4miliarde de euro din vestul ţării pe care CNADNR le-a scos lalicitaţie la finalul anului trecut.

Astfel, compania a depus oferte pentru primeleloturi ale tronsoanelor Nădlac - Arad, Timişoara - Lugoj şi Lugoj -Deva, însă câştigătorii licitaţiilor vor fi aflaţi la începutullunii aprilie. "Am depus oferte în consorţiu pentru că nu avem înportofoliu lucrări similare şi aveam nevoie de expertiza unorparteneri", explică Cornu.

În afară de contractele pentru drumuri,Confort a câştigat la finalul anului trecut şi reabilitareaMuzeului Regiunii Porţile de Fier din Drobeta-Turnu Severin, cu ovaloare de 36,7 milioane de lei (8,7 milioane de euro), unde varealiza operaţiuni de restaurare şi reconstrucţie a unorstructuri.

Confort se numără printre cele mai mari 100 decompanii controlate de antreprenori români, potrivit unui toprealizat de ZF, unde apare pe poziţia 25.

Compania timişoreană a înregistrat în 2009afaceri de 527 milioane de lei (124,4 milioane de euro), potrivitinformaţiilor de la Registrul Comerţului. De asemenea, Confort aconsemnat în 2009 un profit net de 12,2 milioane de lei (2,9milioane de euro), la un număr de 809 angajaţi. Compania nu aanunţat încă rezultatele financiare pe 2010, iar Cornu spune că înprezent se lucrează la auditarea acestora.

Grupul Izometal Confort, cu circa 3.000 deangajaţi, din care face parte şi Confort, desfăşoară mai multetipuri de activităţi, în domenii precum construcţii, imobiliare,retail, servicii alimentare sau activităţisportive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO