Mediafax.biz Exclusiv

Georgică Cornu ia 5 mil. € de la Bancpost pentru firma de construcţii Confort

Autor: Andreea Neferu

02.01.2011, 19:29 35

Împrumutul este destinat finanţăriinecesităţilor de capital de lucru, iar ope raţiunea a fost aprobată de acţionari la finalul anuluitrecut.

Creditul contractat de Confort de la Bancpostva avea o valabilitate de 12 luni, cu posibilitatea prelungiriiaces tuia în viitor, potrivit informaţiilor publicate în MonitorulOficial.

Confort reuşeşte să ia acest credit încontextul în care mulţi antreprenori români se plâng de blocajulfinanţării pe fondul reticenţei băncilor de a mai acordaîmprumuturi. De altfel, acest blocaj a condus şi la o serie deinsolvenţe, aşa cum s-a întâmplat în cazul unor companii precum PICsau Diverta.

Confort este una dintre cele mai mari 100 decompanii controlate de antreprenori români, potrivit unui toprealizat de ZF, unde figurează pe poziţia25.

Compania, care a avut o cifră de afaceri de527 de milioane de lei (124,4 milioane de euro) în 2009, potrivitinformaţ iilor de la Registrul Comerţului, a mai contractat înfebruarie anul trecut de la Bancpost un credit de aproximativ 3mil. euro, tot sub forma unei facilităţ i de credit revolving,pentru finanţa rea capitalului de lucru. În 2009, compania timişorea nă a înregistrat un profit net de 12,2 milioane de lei (2,9milioane de euro).

Unul dintre cele mai recente contractecâştigate de firma timişoreană este cel de reabilitare a MuzeuluiRegiunii Porţile de Fier din Drobeta-Turnu Severin, cu o valoare de36,7 milioane de lei (8,74 milioane de euro). În cadrul acestuiproiect, compania va realiza operaţiuni de restaurare şi re construc ţie a unor structuri.

Grupul Izometal Confort, din care face parteşi Confort, desfăşoară mai multe tipuri de activităţi, în domeniiprecum construcţii, imobiliare, retail, servicii alimentare sauactivităţi sportive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO