Mediafax.biz Exclusiv

Grantmetal Bucureşti negociază vânzarea unui teren francezilor de la Auchan

Autor: Cristi Moga

11.11.2011, 12:55 172

"Avem un ante-contract, suntem în discuţii, dar nu s-a încheiat vânzarea. Avem 12 hectare, astfel că vânzarea acelui teren nu ne afectează activitatea. Aveam pe acel teren birouri şi o hală de producţie în care nu mai era activitate de ceva timp", a declarat Nicolae Mocanu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Grantmetal.

Acţionarii firmei urmează să discute la începutul lunii decembrie propunerea de vânzare a unui teren de 15.600 de metri pătraţi şi a unei hale de 6.700 mp situată pe acel teren, pe Bulevardul Constructorilor.

Potrivit informaţiilor ZF, terenul este în curs de achiziţie de către francezii de la Auchan, care în prezent au doar două hipermarketuri în Bucureşti - în Militari şi Titan.

Grantmetal a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2 milioane de euro şi 74 de angajaţi, fiind controlată de Lucian Moşteanu (36 de ani) prin intermediul firmei Euro Inox, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Cele cinci reţele de hipermarketuri de pe piaţa locală - Kaufland, Carrefour, Real, Cora şi Auchan - au o cifră de afaceri anuală de 3,5 miliarde de euro, din care peste 1 miliard de euro sunt vânzările magazinelor din Bucureşti.

Hipermarketurile cu cele mai mari vânzări din Capitală sunt Cora Lujerului, Auchan Titan şi Carrefour Orhideea, cu vânzări anuale de peste 100 de milioane de euro fiecare şi circa 30.000 de clienţi zilnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO