Mediafax.biz Exclusiv

Guvernul va căuta un investitor strategic pentru Tarom până la finele anului

Autor: Lidia Neagu

10.02.2011, 13:28 18

Tarom a fost inclusă pe lista companiilor monitorizate de FMIdin noul acord, iar instituţia financiară va evalua atâtpierderile, cât şi arieratele operatorului aerian.

Prin actualul acord cu FMI sunt monitorizate o parte dincompaniile din subordinea Ministerului Transporturilor, respectivCFR SA, CFR Călători, Compania Naţională de Autostrăzi şi DrumuriNaţionale din România, Metrorex, CFR Marfă şi ElectrificareCFR.

Numărul pasagerilor transportaţi anul trecut de Tarom a crescutcu 24% faţă de anul precedent, de la 1,77 milioane de călători la2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor preliminate alecompaniei.

Tarom estimează că în acest an cheltuielile vor fi egale cuveniturile, faţă de un câştig bugetat de 19,8 milioane lei anultrecut, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania aînregistrat pierderi de 90,99 milioane de lei în 2009, când miza peun profit de 760.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO