Mediafax.biz Exclusiv

Heineken, în discuţii pentru vânzarea fostei fabrici de bere Griviţa

Autor: Ioana David

15.09.2011, 19:58 251

"Heineken România este în proces de vânzare a proprietăţii sale imobiliare din Bucureşti, Strada Orhideelor nr. 46. Viitori potenţiali proprietari ai acestui imobil sunt interesaţi desigur de reamenajarea acestei proprietăţi, astfel fiind demarate unele proceduri publice privind dezvoltarea urbanistică", au spus reprezentanţii Heineken.

Fabrica de bere Griviţa a fost închisă de Heineken în 2004, producţia fiind relocată în celelalte centre pe care le avea.Heineken este al doilea mare producător de bere de pe piaţa locală, cu o cifră de afaceri de 221 mil. euro anul trecut şi un profit de 31,5 mil. euro. Din informaţiile de pe site-ul Primăriei Bucureşti reiese că Heineken încearcă să obţină avize pentru realizarea unor clădiri de până la 20 de etaje pe acest teren.

"Heineken România nu are nicio intenţie de a intra în domeniul afacerilor imobiliare. (…) Realizarea acestui potenţial proiect imobiliar este în interesul viitorilor proprietari", au mai spus reprezentanţii Heineken. Zona în care este situată fosta fabrică de bere a devenit mai interesantă odată cu finalizarea Pasajului Basarab, situat în apropiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO