Mediafax.biz Exclusiv

Hornbach aşteaptă 93 mil. euro în 2011 cu magazinul din zona Prisma

Autor: Andreea Neferu

13.12.2010, 19:30 40

Noul magazin, cu o suprafaţă de circa 25.000de metri pătraţi, este cel de-al treilea pe care compania îldeschide în Capitală.

Reprezentanţii Hornbach au spus că se gândescla construirea unui nou magazin în următorii ani, însă nu auprecizat unde anume va fi amplasat acesta, arătând doar că înprezent singura zonă din Bucureşti pe care compania nu o acoperăeste partea de est. "Avem în plan să deschidem 10 magazine înRomânia, însă nu există o perioadă de timp prestabilită pentruatingerea acestui obiectiv", a declarat Manfred Kummer,preşedintele consi liului de administraţie al Hornbach ImmobilienAg.

"Ne interesează centrele economice mari cu oarie de acoperire demografică mare." Mugurel-Horia Rusu, directorgeneral al Hornbach România, spune că cifra de afaceri va scădeaanul acesta cu până la 10%, în condiţiile în care vânzările auintrat pe un trend pozitiv abia de la jumătateaanului.

Compania a înregistrat în 2009 o cifră deafaceri de 312 mil. lei (73,6 mil. euro) şi o pierdere de 14 mil.lei (3,3 mil. euro), iar pentru anul 2011 retailerul se aşteaptă laafaceri de 400 de milioane de lei (93 mil.euro).

Hornbach a achiziţionat complexul comercialPrisma, cu o suprafaţă de 10 hectare, în 2007, în schimbul sumei de20 de milioane de euro. Din această suprafaţă şase hectare suntutilizate pentru magazinul şi parcarea Hornbach, restul suprafeţeifiind prevăzută pentru un parteneriat cu alţiretaileri.

Prisma a fost unul dintre cele mai cunoscutecentre comerciale de îmbrăcăminte din zona Bucureştiului înperioada 1996-2000, când retailerii şi dezvoltatorii imobiliaristrăini ocoleau România.

Cei mai mari jucători din retailul local debricolaj, piaţă estimată la 2 mld euro, sunt Praktiker, Dedeman şiBricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO