Mediafax.biz Exclusiv

IKEA are „undă verde“: la Timpuri Noi se pot construi clădiri înalte de 110 metri

IKEA are „undă verde“: la Timpuri Noi se pot construi clădiri înalte de 110 metri

Autor: Cristi Moga

17.03.2011, 17:21 151

Firma Mir & Munich Partners SRL,controlată de omul de afaceri românoiranian Mir Faramarz, asolicitat anularea hotărârii consiliului general al MunicipiuluiBucureşti privind aprobarea PUZ-ului pentru terenul din SplaiulUnirii numărul 165 şi a obţinut în urmă cu un an o hotărârefavorabilă din partea TribunaluluiBucureşti.

Acţionarii Timpuri Noi au atacat decizia laCurtea de Apel, unde la începutul acestei săptămâni cererea deanulare a PUZ-ului a fost respinsă ca neîntemeiată, decizia fiindirevocabilă, potrivit unei soluţ ii publicate pe site-ul Curţii deApel.

"Aceasta era una dintre condiţiile pentrurealizarea tranzacţiei. Tehnicienii noştri şi tehnicienii lor (aiMir & Munich Partners - n.red.) au ajuns la o înţelegere astfelîncât să nu fie afectaţi în niciun fel de acest proiect. Era vorbade o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, dar nu ştiu toate detaliiletehnice", a declarat pentru ZF Adrian Breazu, directorul general alTimpuri Noi şi unul dintre acţionariifirmei.

Consilierii Capitalei au aprobat în 2009 unPUZ având ca indicatori urbanistici un coeficient de utilizare aterenului (CUT) de 4,5, un procent de ocupare a terenului (POT) de54% şi o înălţime maximă a clădirilor de 110metri.

"Cei de la IKEA sunt foarte mulţumiţi, chiarastăzi (ieri - n.red.) am avut o întâlnire cu ei. Mai avem de luato autorizaţ ie de mediu, iar spre sfârşitul lunii ar trebui să neîntâlnim din nou, să vină cei de afară, cu pixul. Litigiiimportante pentru terenul de la Timpuri Noi nu mai sunt", a maispus Breazu.

Timpuri Noi, firmă controlată de SIF Muntenia,Adrian Breazu, Gheorghe Ionescu şi alţi investitori, a negociat unpreţ de aproximativ 35 de milioane de euro pentru platforma de 5,1hectare de pe care construcţiile au fost dejademolate.

Suedezii au venit deja cu o parte din bani,datoriile de 20 de milioane de euro ale Timpuri Noi către BCR şiBRD fiind achitate, potrivit declaraţiilor anterioare alereprezentanţilor companiei.

Divizia imobiliară locală a IKEA, InterprimeProperties, intenţionează să deruleze pe acel teren un proiectimobiliar format în special din spaţii de birouri şi locuinţe, darconceptul arhitectural nu a fost deocamdatădefinitivat.

Ţinând cont de dimensiunea potenţială aproiectului, investiţia poate fi estimată la cel puţin 200 demilioane de euro, iar managerul desemnat să conducă operaţ iunilelocale ale Interprime Properties este Antoniu Panait, un român de33 de ani care a lucrat în grupul Romstal, deţinut de italianulEnrico Perini.

Reprezentanţii Interprime Properties şi cei aiMir & Munich nu au răspuns solicită rilor ZF până la închidereaediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO