Mediafax.biz Exclusiv

Industrial Acces se extinde pe pieţele din Serbia, Bulgaria sau Moldova

Autor: Radu Racu

17.01.2012, 19:14 163

"Vrem să atingem o cotă de piaţă de 30% în regiunea Balcanilor", afirmă Ştefan Ponea, directorul general al companiei, care deţine şi 10% din acţiuni.

Planurile de extindere ale Industrial Acces includ un buget de aproape 3 milioane de euro pentru anul acesta pentru activitatea din Serbia şi Bulgaria, precum şi un buget de achiziţii pe piaţa locală şi în Bulgaria.

"La sfârşitul anului trecut am deschis un birou în Serbia, la care vom mai adăuga un punct de service, în timp ce în Republica Moldova am reluat activitatea după ce biroul de acolo a fost închis temporar. Pentru Serbia, valoarea investiţiei este de 1,6 milioane de euro, iar pentru Republica Moldova de 1,28 milioane euro", susţine Ponea.

Compania are în plan anul acesta achiziţia unor concurenţi din România şi Bulgaria, însă nu a oferit detalii legate de numele companiilor vizate sau bugetul de achiziţii, precizând doar că se uită "la jucători importanţi de pe fiecare piaţă".

Industrial Acces, companie fondată în anul 2005 de Ştefan Ponea, preluată ulterior de Balkan Accession Fund, un fond de investiţii din portofoliul companiei Axxess Capital, condusă de Horia Manda, a înregistrat în primele 11 luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 7,2 milioane de euro, în creştere cu 70% faţă de acelaşi interval al anului 2010. Principalele motoare de creştere au fost construcţiile edilitare din marile oraşe, cum au fost stadioanele din Bucureşti, Cluj şi Ploieşti, precum şi lucrările de la autostrada Soarelui.

"În luna decembrie nu se lucrează de obicei decât în primele două decade, însă datele sunt în linie cu evoluţia de pe primele 11 luni", a precizat Ştefan Ponea.

Profitul Industrial Access în primele 11 luni ale anului a fost de 1,1 milioane de euro, faţă de o pierdere de circa 450.000 de euro în anul 2010.

Cele mai recente date referitoare la piaţa de închiriere de utilaje de construcţii la înălţime indicau o valoare de circa 94 de milioane de lei (circa 23 de milioane de euro) în cele 12 luni încheiate în iunie 2011, în creştere cu 6% faţă de intervalul precedent, conform estimărilor jucătorilor din industrie.

Piaţa este disputată în principal de 25 mari companii. Industrial Access are o cotă de piaţă de 23% din total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO