Mediafax.biz Exclusiv

iQuest a ajuns la 400 de angajaţi după deschiderea centrului de dezvoltare din Sibiu

iQuest a ajuns la 400 de angajaţi după deschiderea centrului de dezvoltare din Sibiu

Trip Journal, cea mai cunoscută aplicaţie realizată de iQuest, este folosită de aproape 300.000 de utilizatori din întreaga lume şi a primit premiul din partea Google, în cadrul concursului mondial Android Developer Challenge.

Autor: Laurentiu Cotu

18.10.2011, 19:31 376

Compania româno-germană iQuest, care activează în sectorul aplicaţiilor IT pentru mediul de business, a inaugurat cel de-al treilea centru de dezvoltare din România, la Sibiu. Compania mai deţine pe piaţa locală două centre de dezvoltare software, în Cluj-Napoca şi Braşov, şi birouri de consultanţă în Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg.

iQuest numără în prezent peste 400 de angajaţi. În cadrul centrului de dezvoltare, inaugurat recent la Sibiu, lucrează 11 ingineri software specializaţi în tehnologie Microsoft, însă compania intenţionează să ajungă la circa 50 de oameni până la finele anului viitor. Investiţia iQuest de la Sibiu a fost de circa 100.000 de euro, noul sediu fiind situat în Centrul de Afaceri Sibiu şi are o suprafaţă de 650 de mp.

Spaţiul va fi extins la 1.100 de mp odată cu creşterea numărului de angajaţi, conform reprezentanţilor companiei. Angajaţii iQuest din Sibiu vor lucra împreună cu echipele din celelalte centre, la proiectele adresate pieţei europene, în special clienţilor din Germania, Suedia sau Elveţia. Centrul din Sibiu ridică întreaga suprafaţă a birourilor iQuest din România la peste 4.000 mp.

"Decizia deschiderii noului centru de dezvoltare a fost luată datorită nivelului ridicat de competenţă al IT-iştilor sibieni, precum şi prezenţei facultăţilor de profil. Apropierea din punct de vedere geografic de restul centrelor noastre şi cultura europeană a oamenilor de aici au fost de asemenea argumente importante", a declarat pentru ZF Transilvania Cornelius Brody, CEO al iQuest, la evenimentul de inaugurare a centrului de dezvoltare din Sibiu. iQuest spune că inspectează piaţa din Sibiu de aproape doi ani şi vede un potenţial foarte mare de creştere a acesteia în următoarea perioadă de timp. Pe de altă parte, reprezentanţii companiei spun că în momentul de faţă nu intenţionează să mai deschidă alte birouri locale, însă nu exclud posibilitatea ca începând de anul viitor să continue extinderea în ţară.

În primul semestru iQuest a recrutat 78 de softişti. Compania continuă expansiunea pe piaţa locală, fiind deschise în prezent poziţii ce vizează atât tinerii absolvenţi de studii superioare, cât şi persoanele cu experienţă în domenii specifice ca Java, .NET, SharePoint, Web development sau testare software.

"iQuest înregistrează o creştere organică a numărului de angajaţi de 20-25% pe an. Unul dintre programele pe care dorim să le extindem în noul centru din Sibiu este iQuest University, bazat pe tehnologii precum Java sau .Net. Ne bazăm pe colaborarea cu universităţile de profil, dar şi cu organizaţiile studenţeşti", a spus Brody.

Conform celor mai recente estimări, iQuest mizează în acest an pe afaceri totale de 14 mil. euro, pe fondul creşterii portofoliului de clienţi. Iniţial, conducerea companiei miza pentru acest an pe o cifră de afaceri de circa 13 mil. euro. Anul trecut, compania iQuest Technologies a realizat o cifră de afaceri de circa 9 mil. euro (37,9 mil. lei) şi un profit net de 1,5 mil. euro (6,48 mil. lei), conform site-ului Ministerului Finanţelor. În primul semestru, iQuest a înregistrat afaceri totale de 8 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut datorită câştigării unor noi clienţi, îndeosebi din industriile de utilităţi, life sciences şi financiar-bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO