Mediafax.biz Exclusiv

Iquest Consulting: Orice demers antreprenorial care vizează deservirea pieţelor externe porneşte cu dreptul în 2012

09.01.2012, 14:30 232

"Vor merge bine domeniile care vor exporta ca furnizori pentru sectorul industrial şi al serviciilor specializate din Europa Occidentală", spune Moga.

Totuşi, intrarea pe pieţele din afara României este dificilă, mai ales pentru tinerii antreprenori, care sunt la primul contact cu mediul de afaceri.

În ceea ce priveşte piaţa internă, şeful Iquest Consulting crede că şi aici mai există oportunităţi. Chiar dacă nu la fel de generoase şi cu potenţial de câştig la fel de mare, afacerile destinate exclusiv pieţei locale au şanse de supravieţuire într-un climat economic în continuare dificil şi în care îndemnurile merg tot în direcţia unui consum prudent.

"Vor fi la căutare serviciile de administrare de baze de date, dezvoltarea de aplicaţii pentru telefonie mobilă şi tablete grafice, business intelligence, cloud computing sau outsourcing de funcţii de bază în IT, servicii de software-asa- service", enumeră Moga.

De asemenea, orice formă de comerţ stradal în zonele cu trafic bun are şanse de câştig în 2012, la fel ca şi serviciile medicale, unde "cererea este imensă, iar o pătură cu venituri medii este încă incomplet deservită".

Spre deosebire de IT, investiţiile în ultimele două domenii sunt considerabile, drept urmare orice posibil antreprenor trebuie să plece la drum cu un capital consistent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO