Mediafax.biz Exclusiv

IRUM Reghin vinde în acest an 450 de tractoare, cu 30% mai multe faţă de 2010

Autor: Gabriel Botezatu

27.09.2011, 16:29 366

"Anul acesta vom livra 450 de tractoare, dintre care 250 sunt utilaje agricole şi 200 forestiere. La acest volum înregistrăm vânzări cu 30% mai mari faţă de 2010", a spus reprezentantul IRUM .

Compania este controlată de familia omului de afaceri Mircea Oltean din 1999, când a fost privatizată. Începând cu anul trecut, IRUM produce şi tractoare agricole, până la acel moment în uzina din Reghin fiind fabricate numai tractoare forestiere (TAF) şi piese de schimb.

La începutul lunii octombrie, constructorul de utilaje va prezenta o nouă generaţie de tractoare forestiere, proiect la care inginerii IRUM lucrează de doi ani.

"Deocamdată nu vom oferi prea multe detalii despre noua generaţie TAF, însă putem spune că la proiect au lucrat timp de doi ani 21 de ingineri. Tractoarele vor respecta toate normele europene privind poluarea şi siguranţa în exploatare. Vehiculele sunt destinate atât pieţei interne, cât şi exportului", a menţionat Oltean.

Anul trecut, la uzina din Reghin a fost inaugurată o nouă linie de producţie a tractoarelor agricole TAG, fabricate sub licenţă Belarus Tractor, unul dintre cei mai mari constructori de utilaje agricole.

În prezent, IRUM produce cinci modele de tractoare agricole şi trei forestiere, destinate pieţelor din România, Germania, Franţa şi Italia.

Cel mai ieftin tractor produs de IRUM costă 14.800 euro, iar cel mai scump ajunge la 57.000 euro.

Compania, pentru care lucrează 344 de angajaţi, a înregistrat în primul semestru al acestui an afaceri de 32,4 milioane lei, în creştere cu 45% faţă de perioada similară din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO