IT&C

LG Electronics a lansat terminalul Optimus 7

Autor: Razvan Craciun,

13.10.2010, 11:14 4

Noul model este un rezultat direct al colaborării dintre LG şiMicrosoft pe segmentul de terminale smartphone. Aplicaţii precumPlay To, bazate pe tehnologia DLNA, şi realitate augmentativă(augmented reality - AR) sunt disponibile ca Live Tiles petelefonul LG Optimus 7 şi pot fi accesate prin intermediulhub-urilor dedicate.

"Am colaborat îndeaproape cu Microsoft pentru a dezvolta acestterminal care ne oferă oportunitatea de a dezvălui viziunea LGasupra noii generaţii de telefoane inteligente cu sistem WindowsPhone 7", a declarat Dr. Jong-seok Park, preşedinte şi CEO alcompaniei Mobile Communication a LG Electronics.

Andy Lees, preşedintele Mobile Communications BusinessMicrosoft, a adăugat că LG este un partener-cheie în misiuneacompaniei de a oferi o experienţă unică utilizatorilor.

Aplicaţia Play To permite transferul de fişiere multimedia cătrealte dispozitive electronice prin intermediul hub-urilor pentruimagini, filme, muzică. Utilizatorii vor putea urmări pe televizorimaginile şi videoclipurile înregistrate cu LG Optimus 7 şi potasculta muzica de pe telefonul mobil.

ScanSearch, aplicaţia de tip AR care conectează utilizatorii cuo lume a informaţiei, este o nouă funcţie disponibilă doar peterminalul LG Windows Phone 7. Utilizatorii pot accesa în timp realinformaţii despre vreme, restaurante, magazine, divertisment,domeniul financiar-bancar.

LG Optimus 7 are rezoluţie video HD de 720p care permiteînregistrarea şi redarea videoclipurilor la o calitate superioară.Camera de 5 MP vine împreună cu o serie de tehnologii îmbunătăţite,precum Intelligent Shot, ce le permite realizarea de poze fărăajustarea setărilor camerei şi Modul Panoramic, ce le permiteaunirea mai multor fotografii pentru a obţine o panoramă de 360 degrade.

Modelul are un ecran LCD WVGA de 3,8 inci şi o rezoluţie de800x480 pixeli. Memoria internă de 16 GB are o capacitate destocare de sute de fişiere MP3, ore de fişiere video şi sute deaplicaţii. Mai mult, bateria detaşabilă de 1500 mAh este perfectăpentru ore întregi de navigare pe internet, citirea cărţilorelectronice, pentru a juca jocuri sau pur şi simplu pentruconversaţii.

Noul terminal LG va fi disponibil în peste 35 de ţări la peste100 de parteneri globali şi operatori pe data de 21 octombrie,începând cu pieţele din Europa şi Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24