Mediafax.biz Exclusiv

Kaspersky Lab: România este una dintre cele mai importante pieţe emergente

Autor: Razvan Craciun

07.06.2011, 13:34 117

"În primul rând, în România am deschis unul dintre primelelaboratoare de cercetare, care s-a transformat într-un birou deafaceri, de vânzări. Un alt motiv pentru care România este o piaţăspecială pentru noi este competiţia cu producătorul român desoluţii de securitate BitDefender. Concurăm pe mai multe pieţeemergente şi am decis să avem o prezenţă puternică în România,pentru a fi un competitor mai bun pe segmentul emergent", a spusKondakov.

El a adăugat că un alt motiv pentru care piaţa românească desoluţii de securitate informatică este importantă pentru companieeste cota deţinută.

"Volumul este modest în România, avem o cotă în jur de 20%, ceeace ne aduce oportunităţi. Probabil că aceşti trei factori -istoric, concurenţa şi oportunităţile - aduce România în rândulcelor mai importante zece pieţe în dezvoltare unde suntemprezenţi", a mai spus vicepreşedintele executiv pentru pieţeleemergente al Kaspersky Lab.

Valoarea pieţei soluţiilor de securitate informatică din Româniaera anul trecut, conform lui Kondakov, de 12 milioane dolari.

"La nivelul întregii companii, veniturile generate în România auo pondere destul de mică. Totuşi, dacă în regiunea Europa de Est,Orientul Mijlociu şi Africa (EEMEA) am avut în 2010 o creştere cu35% a veniturilor, în România, ritmul a fost de peste 50%", aadăugat Kondakov.

La nivelul pieţelor emergente, Kaspersky Lab este orientat înproporţie egală către segmentul utilizatorilor casnici şi cel alafacerilor.

"România a avut în 2010 un an foarte bun, chiar dacă veniturilenu sunt mari, ritmul de creştere a fost accelerat. Pentru acest an,vrem să ne menţinem un ritm de creştere ridicat, peste cel alpieţei", a mai spus vicepreşedintele executiv pentru pieţeleemergente al Kaspersky Lab.

La jumătatea lunii august, Kaspersky Lab va lansa noua linie desoluţii de securitate, 2012, care va fi disponibilă şi în limbaromână.

La nivel global, Kaspersky Lab a înregistrat anul trecut ocreştere cu 38% a afacerilor, la 538 milioane dolari, şi estimeazăo cotă de piaţă de 7,5%, cu aproape două puncte procentuale pestenivelul din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO