Mediafax.biz Exclusiv

KBC spune adio operaţiunilor de consumer finance. În afacere intră un grup slovac

Autor: Cristian Hostiuc

30.03.2011, 19:32 41

Slavia Capital a folosit pentru achiziţiefondul Loan Management, iar administrarea portofoliului preluat vafi făcută de APS - Asset Portfolio Servicing, prin filiala de laBucureşti. Valoarea tranzacţiei nu a fost datăpublicităţii.

Anunţul tranzacţiei urmează să fie făcut deKBC şi slovaci în această săptămână. Numele companiei va fischimbat în APS Consumer Finance IFN.

După mai multe luni de discuţii, KBC, un grupcare în perioada boomului economic îşi anunţase intenţii mari de ase dezvolta în România, cumpărând inclusiv Romstal Leasing pentrucirca 70 mil. euro, a decis să renunţe în final la operaţiunile deconsumer finance, credite care erau date inclusiv în magazine cu odobândă mare pentru bunuri de folosinţăîndelungată.

KBC dezvoltase afacerea de consumer finance dela zero.

După ce a venit criza, belgienii au pus stopvânzărilor de credite şi oricărui alt plan de extindere pe piaţă,mărginindu- se să administreze încasările din creditele dejaacordate.

Astfel, KBC Consumer Finance a fost radiată deBNR din Registrul special al instituţiilor financiare nebancare,rămânând în Registrul general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO