Mediafax.biz Exclusiv

kika ţinteşte o locaţie în Băneasa vizavi de IKEA

kika ţinteşte o locaţie în Băneasa vizavi de IKEA

Autor: Ioana David

24.08.2011, 20:25 337

"Încercăm să deschidem în Băneasa, foarte aproape de mall", a pus Lars Lund, country manager al kika România.

El a precizat că este în discuţii pentru achiziţia terenului, fiind interesat de parcele situate de cealaltă parte a DN1.

Întrebat de ce a ales această zo nă, unde există deja doi retaileri de mobilă, el a răspuns că vrea să "capitalizeze" această locaţie care se profilează ca un pol în cumpărăturile de mobilă."Investiţiile totale, clădirea şi terenul se ridică la 32-35 de milioane de euro", a mai spus Lars Lund. Dacă va bate palma pentru achiziţia terenului anul acesta, magazinul din Băneasa va fi deschis în 2012.

Zona Băneasa se profilează ca un adevărat pol pentru cumpărăturile de mobilă în condiţiile în care vânzările cumulate din această zonă ale magazinului IKEA şi ale Mobexpert se apropie de 100 mil. euro.

Retailul de mobilă din România este de peste 900 mil. euro.

Pe lângă magazinul din Băneasa, kika vrea să mai deschidă încă o unitate în Bucureşti, dar şi la Constanţa. Investiţiile într-un magazin sunt în jurul a 30 mil. euro.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, kika a avut în anul calendaristic 2009 vânzări de 11,8 mil. euro şi pierderi de 4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO