Mediafax.biz Exclusiv

Lasselsberger România: Preţurile la plăci ceramice vor rămâne stabile în acest an

Autor: Andreea Neferu

28.02.2011, 13:50 42

El subliniazăcă preţurile vor rămâne neschimbate cel puţin în cazul companieisale.

"Într-adevăr, anul trecut s-a înregistrat o creştere depreţuri în acest sector, dar de remarcat este faptul că aceasta afost cauzată în principal de majorarea TVA-ului", spuneMăcărescu.

Preţulmediu al plăcilor ceramice comercializate de Lasselsberger este de30-35 lei/metrul pătrat, variind de la 13 lei/metru pătrat în cazullichidărilor de stoc până la 70 de lei, preţ de retail (preţul cucare produsul este comercializat către consumatorulfinaln.red.).

Declaraţia reprezentantul Lasselsberger vine în contextul încare materialele de construcţii comercializate pe piaţa locală s-auscumpit în ultimele luni cu până la 40%, pe fondul majorăriicosturilor cu materiile prime.

Afacerile din România ale producătorului austriac de plăciceramice au crescut cu 10% în 2010, la 38,5 milioane euro, şi arputea urca uşor, cu 1-2 puncte, în 2011.

Lasselsberger România exportă în ţări precum Bulgaria,Finlanda, Serbia, Republica Moldova şi Slovacia, în 2011 vizeazăextinderea prezenţei în cât mai multe state europene, cum ar fiGermania, Franţa şi Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO