Mediafax.biz Exclusiv

Licitaţie cu mai multe contestaţii: Cornu de la Confort a câştigat un contract de 25 mil. euro la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

09.01.2012, 18:13 109

Într-o primă fază, asocierea dintre Hidroconstrucţia, Iridex Group Construcţii şi Argif Proiect a fost declarată câştigătoarea licitaţiei, cu o ofertă de circa 103 mil. lei (24 mil. euro), însă rezultatele licitaţiei au fost contestate de consorţiul condus de constructorul timişorean Confort, care a fost declarat câştigător. Ulterior şi un alt consorţiu alcătuit din Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro şi Unio a contestat desemnarea Confort, dar sesizarea a fost respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

"După o serie prea lungă de întârzieri datorate contestaţiilor, suntem acum în măsură să demară m acest proiect. Licitaţia a pornit de la 33 mil. euro, iar consorţiul condus de compania Confort s-a angajat să realizeze acest obiectiv pentru 25 mil. euro, fără TVA", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Investiţia prevede realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a zonei tehnice aferente centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj compus din: staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile, staţia de sortare a deşeurilor reciclabile, infrastructura adiacentă (alimentare cu apă, energie electrică, reţea de incendiu).

Termenul de execuţie al lucrărilor este de 14 luni, iar durata perioadei de notificare a defecţiunilor este de 60 de luni. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene.

Compania de construcţii Confort din Timişoara, care a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj, a realizat în 2010 afaceri totale de 159 mil. euro.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO