Mediafax.biz Exclusiv

Liviu Giugiumica pleacă de la conducerea UniCredit CA IB Securities

Liviu Giugiumica pleacă de la conducerea UniCredit CA IB Securities

Autor: Andrei Chirileasa

09.05.2011, 18:16 976

Giugiumica aconfirmat informaţia pentru ZF, dar nu a dorit să facă altecomentarii. Reprezentanţii UniCredit Ţiriac Bank nu au fostdisponibili pentru comentarii până la închidereaediţiei.

Giugiumica a preluat conducerea CA IBSecurities în iunie 2006, după ce a plecat de la BRD Securities,firma de brokeraj a BRD Societe-Generale.Înainte de a veni la BRD, în 2002, el fusesebroker la Londra.

Împreună cu el a plecat şi o parte dinechipa BRD Securities pe baza căreia a construit noua echipă a CAIB Securities, cu care a urcat pe primul loc în topul brokerilor depe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în 2007, cutranzacţii de 2,88 mld. lei (840 mil. euro) şi o cotă de piaţă de10,4%.

Firma de brokeraj, care lucreazăpreponderent cu fonduri de investiţii străine, a suferit apoi dincauza retragerii din piaţă a investitorilor străini, în perioada2008-2009, pierzând poziţia de lider, însă a revenit în acest an,odată cu listarea Fondului Proprietatea (FP), care a adus un influxde noi investiţii străine în piaţă.

În primele patru luniUniCredit CA IB Securities s-a clasat pe locul al doilea întopul brokerilor, cu tranzacţii de 702 mil. lei (166 mil. euro) şio cotă de piaţă de 9,2%, însă la distanţă faţă de primul loc,ocupat de KBC Securities cu o cotă de piaţă de 29,7%.

UniCredit CA IB Securities a fost în acestan în cursa pentru mandatul de intermediere a ofertei de vânzare a9,84% din Petrom (SNP), care va fi derulată de statulromân.

Firma de brokeraj a înaintat o ofertă înconsorţiu cu Goldman Sachs, cea mai influentă bancă de pe WallStreet, şi a primit cel mai mare punctaj pentru oferta tehnică,potrivit unor surse din piaţă, însă a pierdut mandatul în favoareaconsorţiului condus de banca rusă de investiţii RenaissanceCapital, care a oferit un comision mult mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO