Mediafax.biz Exclusiv

Lugera & Makler: Se remarcă o creşterii a cererilor de recrutare, dar nu aş pune evoluţia pe seama noului Cod al Muncii

Autor: Adelina Mihai

19.05.2011, 13:58 244

"Se remarcăo creştere a cererii pe partea de recrutare şi pe muncă temporarăfaţă de prima perioadă a anului, însă nu aş pune această evoluţiepe seama noilor modificări aduse la Codul muncii, ci pe nevoilesezoniere ale companiilor. Piaţa începe să se dezmorţească", asubliniat Dona.

Potrivit Inspecţiei Muncii, în perioada 2-15 mai 2011 aufost înregistrate peste 177.000 de noi contracte demuncă.

În schimb, Consiliul Investitorilor Străini, cei care aususţinut şi care au creat proiectul de modificare a legislaţieimuncii, estimau un număr de până la 90.000 de noi angajări petermen scurt după intrarea în vigoare a noului Cod almuncii.

O uşoară creştere este remarcată şi pe site-urile derecrutare, dar reprezentanţii lor spun că este o tendinţă normalăîn această perioadă a anului.

"În cele două săptămâni de la intrarea în vigoare a nouluiCod al muncii s-a înregistrat o creştere de numai 6% a anunţurilorpostate de angajatori comparativ cu cele două săptămâni anterioare.Nu este o creştere semnificativă, ci este o tendinţă normală areluării unor activităţi pe piaţă", a spus Andreea Cojocaru, keyaccount manager în cadrul site-ului de recrutareBestjobs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO