Mediafax.biz Exclusiv

Macovei, S&T România: Cea mai bună soluţie pentru companiile multinaţionale este ca o persoană de pe piaţa locală să fie directorul de vânzări

18.11.2010, 14:30 25

"Realitatea a demonstrat că pe termen mediuşi lung cea mai bună soluţie pentru companiile multinaţionale esteca o persoană de pe piaţa locală să fie directorul de vânzărideoarece - spre deosebire de Statele Unite, în Europa, Japonia şiîn alte ţări se vinde încă de la persoană la persoană, iarîncrederea personală e foarte importantă.În multe cazuri încrederea în omul devânzări este mai importantă decât soluţia în sine", a adăugat Macovei.

Ea subliniază că în ultimele luni a remarcato mişcare extrem de puternică pe piaţa de oameni de vânzări şi lanivelul companiilor de recrutare.

Subsidiara locală a companiei austrieceS&T, cel mai mare furnizor local de servicii IT, a recrutat-ope Nicoleta Macovei de la Oracle pentru a-şi adapta echipa devânzări la schimbările de pe piaţă: procese de achiziţii mai lungi,cerinţe mai mari de la clienţi şi o competiţie dură peproiecte.

În ceea ce priveşte strategia, grupulS&T este interesat în acest moment de verticalizare.

În România echipa era deja organizată peindustrii şi această structură va fi întărită.

"Cel mai bun exemplu este cel al serviciilorfinanciare unde trebuie să ştii să vorbeşti limbajul băncilor, săştii ce să le oferi, de ce soluţii au nevoie.În momentul de faţă niciun client de pepiaţă nu va cumpăra o soluţie completă nici de la un singurproducător şi nici de la un singur integrator. Şi atunci trebuie săştii să potriveşti piesele ca într-un puzzle şi să ştii unde săoferi ajutor şi să vinzi în industria respectivă", afirmă MacoveiPotrivit directorului de vânzări al S&T, compania urmăreşte sădevină mai puternică şi pe segmentul soluţiilor Oracle.

Piaţa de soluţii IT a scăzut cu 40% anultrecut şi ar putea scădea şi în 2010, spune Macovei, chiar dacăunele semne au început să revină după ce companiile au reluatinvestiţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO