Mediafax.biz Exclusiv

Marsh: Fuziunile posibile de pe piaţa de asigurări au fost în mare parte epuziate

Autor: Ciprian Botea

28.11.2011, 13:58 138

"Există o tendinţă clară de consolidare a pieţei de asigurări. Cred însă că fuziunile posibile au fost în mare parte epuizate, iar în viitor am putea vedea câteva achiziţii. Consolidarea pieţei înseamnă mai multă siguranţă financiară pentru asigurători şi clienţi", a spus Fugaciu.

Cea mai recentă fuziune din domeniu este cea a Omniasig şi BCR Asigurări, care urmează să fie finalizată anul viitor, când compania creată va fi cea mai mare din piaţa de profil.

Afacerile companiilor de asigurări au scăzut cu 3,7% după primele nouă luni din acest an, până la 6,1 miliarde de lei (1,4 mld. euro), pe fondul prăbuşirii vânzărilor de poliţe auto, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Asigurătorii au intrat într-un război al preţurilor pe segmentul RCA anul acesta în încercarea de a atrage mai mulţi clienţi de la concurenţă, iar prima medie a scăzut cu 24% faţă de 2010.

În ceea ce priveşte Marsh, compania a plasat cea mai mare poliţă de pe piaţă de până acum, care acoperă daune cu o valoare maximă de 5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO