Mediafax.biz Exclusiv

Mega Image a închis un magazin din Braşov

Autor: Cristina Rosca

18.04.2011, 19:43 94

"Motivuladoptării acestei decizii îl reprezintă divergenţele de opiniiîntre Mega Image şi proprietarul spaţiului în care îşi desfăşuraactivitatea magazinul. Ne aflăm în imposibilitatea continuăriiactivităţii în această locaţie din cauza încălcării clauzelorcontractuale de către proprietarul spaţiului", a spus Raluca Pavel,marketing manager în cadrul Mega Image.

Contactat de ZF, Raul Ion a confirmat căeste proprietarul spaţiului unde a funcţionat supermarketul MegaImage, însă nu a dorit să ofere detalii despre motivele care au dusla închiderea unităţii.

Retailerul Mega Image, prezent pe piaţalocală cu supermarketurile Mega Image, cu magazinele de tipdiscount Red Market şi cu magazinele de proximitate Shop&Go,mai deţine în Braşov, pe Calea Bucureşti, un magazin RedMarket.

Retailerul, unul dintre cei mai activijucători de pe segmentul supermarketurilor, a deschis de laînceputul acestui an cinci magazine, cele mai multe deschise de unretailer în acest an.

Mega Image, cel mai extins lanţ desupermarketuri din România, a deschis în 2011 magazine în Afumaţi,Bolintin Vale, Piteşti şi alte două din Bucureşti - Pipera şiCharles de Gaulle.

În total, retailerul controlat de grupulbelgian Delhaize deţine 76 de magazine în România - cu cel închis,dintre care 65 în Bucureşti, fiind de departe cel mai extins dinCapitală din rândul supermarketurilor, urmat de Billa cu şasemagazine din 56 în total.

Gmarket deţine trei spaţii în Capitală dinşase în total, Carrefour şase din 34, iar Interex niciunul dintr-untotal de 12.

Retailerul Mega Image a obţinut în 2010venituri de aproximativ 1 miliard de lei (238 mil. euro), valoarece include TVA, în creştere de la 612 mil. lei (144 mil. euro) în2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels