Mediafax.biz Exclusiv

Mihai Miron preferă Moldova pentru deschiderea de farmacii

Mihai Miron preferă Moldova pentru deschiderea de farmacii

Autor: Ioana David

13.09.2011, 20:19 247

"O farmacie este o investiţie pe termen lung. Cine vede profitabilitate pe termen scurt se înşală. Sunt ţări în care valoarea unei farmacii este egală cu cifra de afaceri", a spus Miron explicând decizia acestor investiţii.

Compania şi-a propus ca anul acesta să ajungă la 115 unităţi, cu 16 mai mult comparativ cu finalul anului 2010, extinderea făcându-se prin achiziţia unor farmacii independente care au probleme de cash şi care sunt în insolvenţă sau faliment. Pentru reţelele care au resurse financiare, achi ziţia unor farmacii în dificultate poate reprezenta o oportunitate în această perioadă.

Omul de afaceri, cunoscut până în anul 2000 prin intermediul afacerii din domeniul producţiei de medicamente Europharm Braşov, pe care a dezvoltat-o de la zero, a dus în topul primelor companii şi apoi a vândut-o către gigantul britanic GlaxoSmithKline (GSK), nu are nicio farmacie în Bucureşti, unde vorbeşte de canibalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO