Mediafax.biz Exclusiv

Muscalu, ING Bank: Actuala reducere a dobânzii de politică monetară va fi urmată probabil de o nouă scădere, către 5,5%

Autor: Claudia Medrega

05.01.2012, 13:49 113

El estimază că, după reducerea dobânzii de politică monetară la 5,75%, va urma probabil "încă o reducere către 5,50% în cadrul şedinţelor următoare."

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis joi să reducă cu 0,25 puncte procentuale rata dobânzii de politică monetară, de la 6% la 5,75% pe an, şi să menţină nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii.

În ceea ce priveşte nivelul RMO aplicabile pasivelor în lei şi în valută, Muscalu nu anticipează modificări, având în vedere modul în care este administrată lichiditatea, ce a permis o reducere notabilă a rate or de dobândă pe termen scurt în ultimele zile.

BNR s-a hotărât în noiembrie 2011 să reducă dobânda-cheie la 6%, după un an şi jumătate în care a ţinut-o îngheţată la 6,25%, şi a dat astfel semnalul unui ciclu de reduceri de dobândă care să ajute economia să iasă de sub ameninţarea recesiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO