Mediafax.biz Exclusiv

OPSPI a început procedurile pentru vânzarea a 9,8% din acţiunile Petrom;listarea în februarie-martie

Autor: Dinca Thomas,

25.11.2010, 14:50 16

Pentru astfel de servicii de consultanţă juridică a fostselectată casa de avocatură Boştină şi Asociaţii, au declaratagenţiei MEDIAFAX surse din Ministerul Economiei.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii casei de avocatură audeclarat că nu doresc să comenteze la acest moment.

Guvernul a decis, în luna august, să înceapă procedurile devânzare la bursă a 9,84% din acţiunile statului la OMV Petrom.Statul deţine 20,6% din acţiunile Petrom.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu declara atunci căstatul vrea să folosească, parţial sau în totalitate, fondurileobţinute prin vânzarea participaţiei de 9,8% pentru a participaîntr-o majorare de capital la Petrom, pregătită de acţionarulmajoritar OMV.

Petrom vrea să atragă până la 600 de milioane de euro prinvânzarea de acţiuni, pentru a-şi asigura fonduri pentru investiţii.Vânzarea de titluri este planificată să se desfăşoare înainte deluna aprilie.

Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general al OMV, care deţine51% din acţiunile Petrom, a afirmat la începutul lui august căgrupul austriac va aştepta decizia Guvernului privind vânzarea uneipărţi a pachetului de 20,6% deţinut de stat, înainte de a lua încalcul majorarea de capital de la Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO