Mediafax.biz Exclusiv

Optimedia Oradea iese la export din cauza instabilităţii locale

Autor: Laurentiu Cotu

20.09.2011, 12:13 271

La export,Optimedia colaborează în principal cu firme din Belgia, Italia, Franţa, Austria, Canada şi SUA, ponderea vânzărilor pe piaţa externă ajungând în 2010 la 18% din totalul cifrei de afaceri realizată de companie.

În perioada 2008-2009, orădenii s-au confruntat cu probleme legate de neplata la termen a facturilor pentru produsele livrate, probleme care au fost rezolvate între timp, potrivit conducerii Optimedia.

"Piaţa locală este instabilă, astfel că în prezent avem mare grijă cu încasările pentru produsele livrate. Am refuzat lucrări mari pentru că beneficiarul nu prezenta siguranţă. Nu vom neglija activitatea internă, intenţia noastră fiind de a păstra cota pe piaţa locală", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Ioan Pantiş, director general şi acţionar în cadrul companiei Optimedia.

Compania a încheiat anul 2010 cu afaceri totale de circa 6,2 mil. euro, iar pentru primele cinci luni din acest an a consemnat o creştere a cifrei de afaceri cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Optimedia şi-a bugetat pentru anul viitor o investiţie de circa 3,5 mil. euro în vederea creşterii cu 30% a capacităţii de producţie.Conducerea companiei spune că această investiţie va fi susţinută în mare parte din fonduri europene, în acest sens urmând să fie depus un proiect spre finanţare.

În prezent, capacitatea zilnică de producţie a companiei orădene este de 600 de unităţi, fabrica funcţionând la capacitate maximă.

"La baza acestei investiţii stau contractele cu diverşi clienţi la export, intenţia noastră fiind ca până la finele anului 2012 ponderea vânzărilor pe pieţele externe să ajungă la 40% din totalul cifrei de afaceri Optimedia", a spus Pantiş.

Pe piaţa locală, compania a dezvoltat o reţea de distribuţie care include dealeri în mai multe oraşe. Totodată, Optimedia deţine puncte de lucru în Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Iaşi, Suceava, Alba Iulia, Sibiu, Vaslui sau Târgu-Mureş.

Compania are în prezent 220 de angajaţi, după ce de la începutul anului au fost recrutaţi 38 de oameni.

Conducerea Optimedia intenţionează ca odată cu finalizarea investiţiei de anul viitor în extinderea capacităţilor de producţie să crească cu 20% numărul de angajaţi.

Compania Optimedia a fost înfiinţată în anul 1994 cu principal domeniu de activitate fabricarea articolelor din material plastic.

Dacă la început compania se ocupa doar de comercializarea produselor din tâmplărie PVC cu geam termoizolator, treptat a trecut la producţia acestui tip de tâmplărie, dar şi a tâmplăriei din aluminiu.

Acţionarii companiei din Oradea sunt Marius Ioan Pantiş şi soţia acestuia Otilia Simona Pantiş, fiecare deţinând 50% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO