Mediafax.biz Exclusiv

Popovici, OTP AM: Preţul actual al acţiunilor FP s-a format în urma cererii şi ofertei din piaţă şi ia mai puţin în calcul valoarea portofoliului

01.02.2011, 14:54 13

Astfel, un preţcare să reflecte valoarea Fondului va apărea abia după ce treceactuala presiunea pe vânzare.

"Preţul pe care îl vedem astăzi pe Bursă s-aformat în urma cererii şi ofertei din piaţă şi ia mai puţin încalcul valoarea portofoliului Fondului Proprietatea. Acum existăpresiune la vânzare şi cred că trebuie să mai aşteptăm până trecevalul de vânzători pentru a vedea un preţ care să reflecte valoareaFondului, dar şi în ce măsură demersurile întreprinse de FranklinTempleton sunt eficiente şi pot reduce din discounturile cu care setranzacţionează acţiunea FP în raport cu activul net", a continuatPopovici.

Fondul de acţiuni OTP Avantis, ocupantulpoziţiei secunde în clasamentul celor mai performante fondurimutuale în ianuarie, cu un randament de 9,3%, avea în portofoliu unpachet de 1,29 milioane de acţiuni evaluate la un preţ de achiziţiede 0,3 lei, în timp ce fondul diversificat OTP Balansis, cu unrandament de 9,26%, avea în portofoliu 1,8 milioane de acţiunievaluate la un preţ de 0,2747 lei, potrivit ra poartelor deadministrare emise pe primul semestru 2010.

"Fondurile au cumpărat acţiuni la FondulProprietatea încă din anul 2009, mizând pe potenţialul Fondului şiîn prezent expunerea celor două fonduri se înscrie în limita de10%", a mai spus Popovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels