Mediafax.biz Exclusiv

Preţurile terenurilor au scăzut cu până la 60% comparativ cu perioada de boom şi sunt şanse să mai scadă, crede şeful Cora

Autor: Cristina Roşca

20.12.2011, 14:27 233

El a adăugat că se uită doar la terenuri în centrul oraşelor unde vrea să intre.

"Noi mergem cu magazinele doar în centrul oraşelor.Nu vreau să ies la periferie ca să pierd bani", explică şeful Cora.

Reţeaua deţine deja trei magazine în Capitală, în zona Lujerului-Militari, Berceni-Sun Plaza şi Pantelimon.

Anul vitior, compania urmează să deschidă un magazin în centrul comercial Park Lake Plaza din cartierul Titan, dar şi în Slobozia şi Bacău.

"Magazinul din Slobozia va fi un test.Dacă va merge bine, voi deschide în toate magazinele de această dimensiune.", explică Lejeune.

Retailerul belgiano-francez spune că vânzările din luna decembrie vor fi cu 1-2% mai mari decât anul trecut. Mai mult vânzările din ultima lună din an reprezintă 10% din totalul vânzărilor anuale.

În condiţiile în care anul trecut afacerile companiei au fost de 327,8 mil. euro, iar estimările pentru acest an sunt de uşoară creştere, în decembrie vânzările urmează să se situeze între 33 şi 35 mil. euro, potrivit calculelor ZF.Calculele ZF au la bază cifra de afaceri de anul trecut, estimarea pentru acest an şi ponderea vânzărilor din decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels