Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de vopsele Azur: din export vine creşterea

Producătorul de vopsele Azur: din export vine creşterea

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2011, 19:05 69

Potrivit reprezentanţilor Azur, vânzărilecompaniei au fost susţinute în 2010 de creşterea activităţilor pesegmentul de retail. Compania comercializează lacuri şi vopsele submărcile Roua, Evrika, Edil, brandul Qtek şi sistemul de nuanţareNatura.

"Piaţa de vopsele a înregistrat un minus decirca 10% anul trecut, iar pentru 2011 ne aşteptăm ca aceasta săscadă în continuare. Mizăm pe pieţele externe, care ne oferă celemai bune soluţii de dezvoltare", a declarat pentru ZF TransilvaniaEugen Niculescu, managerul diviziei de vopseleAzur.

Ponderea exportului este de aproximativ 60%din cifra de afaceri a companiei, Azur exportând diferite tipuri derăşini în Franţa, Anglia şi Elveţia.

Conducerea companiei timişorene spune că piaţalocală de lacuri şi vopsele este influenţ ată de segmentul deconstrucţii, care rămâne în continuare blocat, din cauza lipsei deinvestiţii din domeniul imobiliar.

La fel de pesimist în ceea ce priveşteevoluţia pieţei de lacuri şi vopsele din acest an este şiproducătorul Fabryo Corporation, deţinut de fondul de investiţiisuedez Oresa Venture.

Reprezentanţii Fabryo sunt de părere că în2011 piaţa nu-şi va reveni, urmând să consemneze o scădere de încă10-15% după declinul de minim 20% înregistrat în2010.

Investiţii de 5 mil. euro în doiani

Compania Azur şi-a bugetat pentru perioada2011-2013 investiţii de 5 mil. euro în retehnologizare, dezvoltareaprofesională şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă aleangajaţilor.

Oficialii companiei nu au oferit informaţiisuplimentare referitoare la surseleinvestiţiei.

Clienţii Azur sunt companiile producătoare demobilă, cele din domeniul construcţiilor civile şi industriale,producătorii interni şi externi de poliesteri armaţi cu fibră desticlă, firmele care fabrică anvelope de cauciuc şi consumatoriicasnici.

Azur a fost înfiinţată în anul 1844 laTimişoara sub denumirea de Fabricele Unite de Ulei şi Săpun, iarîncepând din anul 1923 compania şi-a schimbat numele în FabricaUnită de Lacuri şi Vopsele.

În anul 1999, ICC Industries Inc din New Yorka cum părat de la FPS pachetul majoritar de 86,7% din acţiunileAzur, restul de 13,3% din titluri fiind deţinute de diversepersoane fizice şi juridice. În momentul de faţă Azur are un singuracţionar majoritar - ICC Industries Inc, care deţine 92% dinacţiunile companiei - numărul de angajaţi ajungând anul trecut la250 de oameni. Compania a obţinut în exerciţiul financiar din 2009o cifră de afaceri de 66,5 mil. lei (15,8 mil.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO