Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul Savini Due din Sebeş a vândut mobilier de aproape 12 mil. euro anul trecut

Autor: Laurentiu Cotu

29.01.2012, 19:05 325

Compania estimează pentru acest an o evoluţie pozitivă a afacerilor, bazată pe creşterea vânzărilor atât în ceea ce priveşte clienţii actuali, cât şi datorită noilor parteneriate din ţară şi străinătate. Anul trecut, afacerile companiei au fost susţinute de colaborarea cu marile lanţuri de bricolaj.

"Anul trecut piaţa internă a fost în scădere, trend care s-a accentuat în ultima parte a anului. Credem că această tendinţă se va păstra şi în următoarea perioadă de timp. Piaţa imobiliară şi construcţiile sunt în continuare blocate, fenomen care are o influenţă majoră asupra consumului de produse pentru amenajarea casei", a declarat pentru ZF Transilvania Piersante Savini, proprietarul şi managerul general al Savini Due.

Capacitatea lunară de producţie a companiei Savini Due este de 10.000 de corpuri de mobilier de baie, iar aproximativ 65% din producţie mergea anul trecut la export. Compania colaborează pe piaţa externă cu diverse firme din Bulgaria, Polonia, Ungaria, Croaţia şi Italia.

Savini Due produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Principalii clienţi ai companiei de pe piaţa locală sunt Ambient, Bricostore, Baumax, Dedeman, Obi, Romstal, Selgros.

Pe lhngă aceştia, Savini Due colaborează şi cu magazine de profil din ţară. În procesul de fabricaţie, producătorul din Sebeş utilizează diverse tipuri de materiale precum lemnul de plop, MDF şi PAL. Anul trecut, compania a lansat pe piaţă două noi colecţii de mobilier, care au compensat pierderile înregistrate cu o parte dintre produsele tradiţionale.

Anul trecut compania a investit în utilaje pentru creşterea producţiei şi îmbunătăţirea calităţii produselor, investiţii care vor fi continuate şi în acest an.

Totodată, Savini Due a cumpărat anul trecut un hectar de teren în vederea extinderii fabricii din Sebeş. Reprezentanţii companiei nu au oferit mai multe informaţii despre aceast proiect, însă au precizat că investiţia va duce la creşterea capacităţilor de producţie şi la diversificarea gamei de produse existente.

Compania are 210 angajaţi, după ce anul trecut au fost recrutaţi 25 de oameni.

Recrutările vor continua şi în acest an, în principal pentru sectorul de producţie.

Savini Due a fost înfiinţată în anul 2003, cu principal domeniu de activitate producţia diferitelor tipuri de mobilier.

Anul trecut s-a schimbat acţionariatul Savini Due, în condiţiile în care omul de afaceri italian Piersante Savini a cumpărat toate acţiunile companiei, devenind astfel asociat unic. Până la momentul achiziţiei, titlurile companiei erau împărţite între firma italiană Savini şi oamenii de afaceri Savini Alfredo şi Savini Piersante. Savini Due a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 49,4 milioane de lei (circa 11,7 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO