Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul Vrancart Adjud angajează 100 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

17.01.2012, 19:09 279

Compania spune că anul trecut au mai fost recrutate 275 de persoane, astfel că în prezent numărul de angajaţi ai Vrancart a ajuns la 1.157 de oameni.

"Vom continua şi în acest an să recrutăm oameni, ţinând cont de programele investiţionale derulate. Anul trecut piaţa locală a fost imprevizibilă, în condiţiile în care segmentul hârtiilor pentru carton ondulat a crescut cu peste 6%, la carton ondulat creşterea a fost de 18%, în timp ce produsele igienico-sanitare au cunoscut un recul de 10%", a declarat Mihai Botez, director general al Vrancart.

Conducerea Vrancart estimează că cifra de afaceri realizată anul trecut ajunge la circa 156 mil. lei (37 mil. euro), mai mult cu 6% faţă de anul anterior (datele privind luna decembrie nu au fost încă finalizate). Anul trecut, ponderea exportului ajungea la 5% din totalul cifrei de afaceri al companiei.

Vrancart produce şi comercializează ambalaje din carton ondulat (cutii), hârtie pentru carton ondulat, hârtii igienicosanitare (role care se obţin în urma prelucrării hârtiei, celuloză şi prosoape de bucătărie).

"În ceea ce priveşte activitatea noastră, jucăm pe trei pieţe cu reguli şi jucători diferiţi. Anul trecut, producţia noastră de hârtii pentru carton ondulat a scăzut cu circa 25% faţă de anul precedent, în condiţiile în care instalaţiile au fost oprite timp de 3 luni pentru montajul echipamentelor aferente investiţiei realizate", a spus Botez.

Potrivit directorului general al Vrancart, în 2011 compania a înregistrat o creştere cu 3% a producţiei de carton ondulat, în timp ce producţia de hârtii igienico-sanitare a scăzut cu 5%, urmând trendul pieţei.

"Pentru acest an ne-am propus să intrăm pe pieţele vecine, pentru a vinde excedentul de hârtii pentru carton ondulat. Totodată, vrem să creştem volumele de role din hârtie igienică şi role industriale livrate prin hipermarketuri şi distribuitori şi să întărim colaborarea cu clienţii pe segmentul de carton ondulat."

Compania Vrancart are în prezent 1.157 de angajaţi şi este controlată de SIF Banat-Crişana (SIF1), care deţine 74,7% din acţiuni, un alt acţionar important fiind fondul străin Hyposwiss Danube Tiger, care deţine sub 5% din capital. Un alt acţionar este INGGroepNVcu 5,5% din acţiuni.

Principalele companii locale din acest domeniu de activitate sunt Pehart Tec, Rondocarton, Vrancart, Romcarton, Dunapack Rambox Prodimpex sau Ambro Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO