Mediafax.biz Exclusiv

Profitul brut al BCR Asigurări de Viaţă a crescut cu 39,5% în 2010

Autor: Adrian Dumitrache

15.04.2011, 12:56 14

"Am încheiat anul 2010 în termenii pe care ni i-am propus,înregistrând o creştere semnificativă atât a primelor subscrise,cât şi a profitului companiei. După reţinerea rezervei legale şi aimpozitului aferent, profitul net va fi repartizat integralacţionarilor, conform hotărârilor adoptate săptămâna trecută", aspus Vizinteanu.

Cu un capital social de 21,93 milioane de lei, BCR Asigurări deViaţă este o companie membră a grupului financiar Vienna InsuranceGroup (Austria), care mai deţine în România şi BCR Asigurări,Omniasig şi Asirom. Vienna Insurance Group deţine o cotă de 91,31%în capitalul social, alături de Banca Comercială Română - 5,41% şialţi acţionari persoane fizice - 3,28%.

Potrivit datelor comunicate Uniunii Naţionale a Societăţilor deAsigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), societatea a subscrisdin asigurări de viaţă cu componentă investiţională (legate defonduri de investiţii - clasa III) prime de 165,76 milioane de lei,urmate de poliţele tradiţionale (clasa I) - 137,35 milioane de leişi cele de sănătate - 4,23 milioane de lei.

În privinţa despăgubirilor, BCR Asigurări de Viaţă a achitatindemnizaţii de 25,54 milioane de lei, din care 25,27 milioane delei pentru poliţele tradiţionale.

Pentru 2011, Vizinteanu a afirmat că bugetul de venituri şicheltuieli aprobat de acţionari prevede creşterea primelorsubscrise şi a profitului, dar a evitat să avanseze şi cifreleaferente acestor indicatori.

"Ca şi în anii anteriori mizăm pe dezvoltarea companiei îndomeniul bancasurance. Vom miza în continuare pe produsele care aufost foarte bine primite de către clienţii nostri şi ne-au aduscreştere în anii precedenţi - asigurările index linked, rentapentru copii Magister, poliţele unit linked şi asigurările deprotecţie economică în cazul şomajului", a spus reprezentantul BCRAsigurări de Viaţă.

În 2010, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă din România ascăzut cu 5,7% faţă de 2009, la 8,36 miliarde lei, pe fondulreducerii cu 7,5% a subscrierilor pe segmentul asigurărilorgenerale, la 6,69 miliarde de lei, în timp ce asigurările de viaţăau urcat cu 2,32%, la 1,66 miliarde de lei, potrivit datelorpreliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Asigurările tradiţionale (clasa I) au coborât cu 2,2%, la 1,01miliarde de lei, în timp ce poliţele cu componentă investiţionalăau atins 617,,73 milioane de lei, cu 9,2% mai mult faţă de2009.

Alături de BCR Asigurări de Viaţă, cei mai importanţi jucătoripe acest segment al asigurărilor sunt ING Asigurări de Viaţă şiAlico România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO