Mediafax.biz Exclusiv

Proiectul de 260 mil. euro Palas din Iaşi, „în ceaţă“ cu 10 luni înaintea inaugurării

Autor: Cristi Moga

21.11.2010, 18:47 29

Reprezentanţii Iulius Group spun însă că asocierea rămânevalabilă, iar Consiliul Local susţine continuarealucrărilor.

Dascălu s-a asociat cu municipalitatea din Iaşi în 2004 pentrurealizarea pe un teren de 12 hectare din spatele Palatului Culturiia unui proiect format din centru comercial, hoteluri, clădiri debirouri şi apartamente. Primele două clădiri de birouri au fostfinalizate în acest an, iar cea mai mare parte a complexului artrebui finalizată peste zece luni, în septembrie 2011, când încentrul comercial ar urma să fie deschise un hipermarket Auchan şio galerie cu magazine ale unor retaileri de îmbrăcăminte, printrecare şi H&M.

Parteneriatul a fost însă contestat în justiţie de către firmeleTurism Moldova SA şi Alimentara SA, controlate de omul de afaceriieşean Dănuţ Prisecariu. Acesta este un rival al lui Dascălu pepiaţa mallurilor din Iaşi, unde Prisecariu a deţinut proiectulMoldova Mall, vândut ulterior către Equest, iar Dascălu a finalizatîn 2000 primul Iulius Mall al reţelei extinse ulterior şi înTimişoara, Cluj şi Suceava.

Prisecariu nu a putut fi contactat până la închiderea ediţieipentru a explica motivele pentru care a contestatasocierea.

"Admite în parte acţiunile conexate. Dispune anularea HCL576/28.12.2004; 3/17.01.2005 şi nr. 4/17.01.2005 emise de ConsiliulLocal Iaşi", se arată în decizia Curţii de Apel Oradea, pronunţatăla sfârşitul săptămânii trecute.

Înprimele două articole ale Hotărârii Consiliului Local Iaşi numărul576 din 2004, anulată de către Curtea de Apel Oradea, este precizatcă "se aprobă trecerea din domeniul public local în domeniul privatal Municipiului Iaşi a terenului în suprafaţă de 119.392 metripătraţi situat în Iaşi, perimetrat de străzile Palat, stradaSf.Constantin şi strada Sf.Lazăr, conform planului anexat. Seaprobă asocierea între Consiliul Local Municipal Iaşi şi S.C.IuliusGroup S.R.L., având ca obiect edificarea «Ansamblului Madison»",potrivit site-ului Primăriei din Iaşi. Hotărârile 3 şi 4 din 2005ale Consiliului Local Iaşi au în vedere trecerea în domeniul privatal Municipiului Iaşi a unor spaţii folosite drept cabinetemedicale, dar şi "valoarea aportului la asociere" cu IuliusGroup.

Reprezentanţii Primăriei din Iaşi au declarat în presa locală cănu vor solicita întreruperea lucrărilor la Palas, în timp cereprezentanţii Iulius Group susţin că parteneriatul cumunicipalitatea rămâne valabil.

"Sentinţa Curţii de Apel Oradea anulează anumite hotărâri deConsiliu Local Municipal Iaşi, dar contractul de asociere înparticipaţiune încheiat cu Iulius Group este valabil.

Aşteptăm comunicarea integrală a deciziei judecă toreşti pentrua întreprinde toate demersurile legale, deoarece există căi deatac", au comentat reprezentanţ Iulius Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO