Mediafax.biz Exclusiv

Proprietarul constructorului Confort ia un credit de 10 mil. euro de la BCR

Autor: Andreea Neferu

23.08.2011, 18:57 202

Printre garanţiile depuse de companie pentru acest împrumut, contractat pe o perioadă de 12 luni, se numără şi o garanţie de stat de 8 milioane de euro de la EximBank, precum şi contracte încheiate cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România sau Consiliul Local Arad.

Compania a mai contractat anul trecut de la Bancpost două linii de credit de tip revolving în valoare cumulată de 8 milioane de euro, iar anul acesta a luat un credit de circa 12 milioane de euro de la EximBank pentru finanţarea necesităţilor de capital de lucru. Compania Confort, care este cunoscută pentru lucrările de reabilitări de drumuri din Banat, a consemnat anul trecut afaceri de 752,9 mil. lei (178,8 mil. euro), în creştere cu aproape 43% faţă de anul anterior. Pe de altă parte, profitul companiei s-a ridicat la 15,6 mil. lei (3,7 mil. euro), mai mare cu 50% faţă de anul anterior.

Printre cele mai recente contracte câşti gate de Confort se numără reabilitarea unor drumuri judeţene din Arad, în consorţiu cu ICIM Arad (controlată de Cristi Burci), pentru suma de 45,3 milioane de lei (10,5 milioane de euro) fără TVA.

De asemenea, compania a mai primit la finalul lunii iunie un contract de 97,1 milioane de lei (23,1 milioane de euro) fără TVA pentru reabilitarea unui drum judeţean ce leagă judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Grupul Izometal Confort, cu circa 2.000 de angajaţi, din care face parte şi Confort, desfăşoară mai multe tipuri de activităţi, în domenii precum construcţii, imobiliare, retail, servicii alimentare sau activităţi sportive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO