Mediafax.biz Exclusiv

România a ajuns pe lista scurtă pentru o nouă investiţie Michelin

România a ajuns pe lista scurtă pentru o nouă investiţie Michelin

Autor: Bogdan Alecu

05.12.2011, 20:14 481

"Luăm serios în calcul o nouă investiţie în ţările din Europa de Est. România este una dintre posibilele destinaţii ale acestei investiţii. Acum avem posibile planuri în Polonia, Ungaria, România,Serbia sau Rusia. Înainte de a investi trebuie să ne asigurăm că avem infrastructura necesară, energie, posibilitatea de a importa materie primă şi a exporta produsele finite şi desigur, avem nevoie de suportul autorităţilor locale, inclusiv pentru un ajutor de stat", a spus Michel Rollier, CEO Michelin Group.

Producătorul francez deţine în România trei fabrici, una de anvelope auto în localitatea Floreşti, judeţul Prahova, o fabrică de anvelope de camion şi una de cord metalic la Zalău.Până în prezent în fabrica de anvelope de la Floreşti Michelin a investit în ultimii zece ani peste 260 de milioane de euro.

Michelin România a intrat în topul celor mai valoroase companii realizat de ZF pe poziţia 76, având o valoare de 145 mil. euro.Compania a ajuns anul trecut la un business de peste 372,6 mil. euro, cu 40% mai mult decât în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO