Mediafax.biz Exclusiv

România este avantajată din punct de vedere logistic în livrarea cerealelor având în vedere ieşirea la Marea Neagră, spune directorul Cargill Agricultură

Autor: Gabriel Razi

12.05.2011, 15:04 267

Compania americană controlează în România o reţea de 18silozuri cu o capacitate totală de circa 500.000 de tone decereale, acestea fiind dispuse cu precădere în sudul României pecursul Dunării.

"Marea Neagră este importantă pentru furnizorii de materiiprime. Suntem în avantaj din punct de vedere logistic faţă deAustralia şi America de Nord pentru a hrăni ţările din OrientulMijlociu şi nordul Africii", a explicat Schuldt.

Pe de altă parte, directorul Cargill a precizat căagricultura românească suferă în urma randamentelor la hectar maiscăzute faţă de alte ţări din regiune precum Ungaria sauBulgaria.

"Fermierii români recoltează în medie 2,4 tone degrâu/hectar şi 3,4 tone de porumb/hectar, fermierii din ţărilevecine obţin randamente cu 30%-35% mai mari."

Anul trecut fermierii din România au recoltat 5,7 milioanetone de grâu, peste 9 milioane de tone de porumb sau 1,3 milioanede tone de seminţe de floarea-soarelui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO