Sanatate&Pharma

Covasna: Spitalul din Baraolt ar putea pierde 800.000 de lei din cauza întârzierii unei licitaţii

Autor: Kiss Edit,

12.10.2010, 12:32 6

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat, luni, într-oconferinţă de presă, că la Spitalul Orăşenesc din Baraolt suntprobleme în ceea ce priveşte începerea lucrărilor de reabilitare aclădirii, finanţate din fonduri guvernamentale.

"Este îngrijorătoare situaţia de la Baraolt, unde licitaţiapentru un proiect de 800.000 de lei, ultimul finanţat de la stat,pentru reabilitarea clădirii, este întârziată de Primărie", a spusprefectul de Covasna.

Potrivit sursei citate, dacă nu se finalizează procedura până lasfârşitul anului, banii se vor pierde, respectiv vor ajunge înapoila bugetul de stat.

"Nu văd cum anul viitor această investiţie ar putea fi suportatădin bugetul propriu al Primăriei", a precizat reprezentantulGuvernului în teritoriu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, primarul din Baraolt,Nagy Istvan, nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta punctulde vedere.

La începutul lunii august, primarul oraşului Baraolt, NagyIstvan, a semnat, cu o întârziere de o lună, protocolul de preluarea spitalului din oraş de către administraţia locală.

Patru spitale din Covasna au fost predate, la sfârşitul luniiiunie, administraţiilor locale şi Consiliului Judeţean, în prezenţaministrului Sănătăţii, Cseke Attila, şi anume Spitalul Judeţean deUrgenţă Covasna, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc şi spitaleleorăşeneşti din Baraolt şi Covasna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO