Mediafax.biz Exclusiv

Schenker Romtrans: Anul 2010 a fost anul consolidării, iar anul acesta va fi un an de creştere

Autor: Mirabela Tiron

19.04.2011, 14:46 25

"Înprimele trei luni am avut profit, deşi acestea nu sunt cele maibune luni din an. Începutul de 2011 este unul promiţător, dar cutoate acestea nu avem timp să ne relaxăm, trebuie să fim încontinuare activi.", spune Budinsky.

ŞefulSchenker Romtrans subliniază că încă nu arevenit la afacerile din urmă cu trei ani şi că deşi este maioptimist anul acesta, aşteaptă încă să vadă în ce direcţie va mergeeconomia în următoarele trimestre.

"Consider că majorarea preţului la benzină şi motorină este oameninţare, având în vedere că acesta implică şi creştereacosturilor companiei, ceea ce afectează businessul", a adăugatel.

Pe dealtă parte, Albin Budinsky menţionează că una dintre oportunităţilede pe această piaţă este potenţialul de creştereexistent.

Pentruanul acesta, şeful Schenker Romtrans estimează afaceri de 80 demilioane de euro, după ce încasările companiei aucrescut cu 18,2%, până la circa 16 milioane de euro în perioadaianuarie-martie.

Filialalocală a gigantului Deutsche Bahn nu este prima companie dintransportul de mărfuri care anunţă estimări optimiste pentru2011.

Şi GrupFeroviar Român, controlat de Gruia Stoica, şi-a bugetat afaceri încreştere cu circa 14% faţă de anul trecut, până la aproape 115milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO