Mediafax.biz Exclusiv

Segmentul construcţiilor comerciale va rămâne în aşteptare până în 2013, spun americanii de la Epstein

Autor: Andreea Neferu

21.02.2012, 13:15 125

El spune că deocamdata perspectivele sunt foarte bune pentru proiectele din zona industrială, dar segmentul comercial stagnează.

"Sunt o serie de dezvoltatori care vorbesc despre noi proiecte comerciale, însă bani nu există. Majoritatea (dezvoltatorilor - n.red.) însă stau şi aşteaptă, probabil situaţia aceasta va continua până în 2013", a precizat Tharp.

El completează că firma pe care o conduce a avut în trecut proiecte pe segmentele rezidenţial, retail sau spaţii de birouri, însă acestea merg destul de greu în prezent.

"Vorbim cu potenţiali clienţi, însă în afară de certificări de clădiri verzi sau design sustenabil, pe zona de comercial lucrurile nu se mişcă foarte mult.", explică Tharp.

În schimb, investiţiile în capacităţi de producţie au continuat şi anul trecut, iar datele de la Ministerul Economiei arată că protagoniştii celor mai mari investiţii de la zero din economia locală au fost grupul portughez Martifer, grecii de la Olympus şi americanii de la Delphi.

Cele trei companii au creat aproape 700 de locuri de muncă în urma unor investiţii cumulate de 200 mil. euro.

Epstein a înregistrat anul trecut pe piaţa locală afaceri de 80 de milioane de lei (circa 19 mil. euro), prin intermediul celor două companii prin care este prezentă, Epstein Architecure & Engineering şi Epstein Project Management & Consulting. Faţă de 2009, businessul este mai mare cu circa 35%, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO