Mediafax.biz Exclusiv

Selgros: doar trei magazine în cinci ani, cât altădată într-un an

Autor: Cristina Rosca

17.04.2011, 20:01 75

În anii de boom,Selgros deschidea trei magazine chiar şi într-un singur an, cum s-aîntâmplat în 2007, dar din 2008 până în prezent compania a maideschis doar două unităţi noi, iar pentru acest an este programatăo singură inaugurare.

În 2007, când reţeaua număra 16 unităţi,Alexandru Vlad, cel care conduce şi astăzi operaţiunile Selgros înRomânia, afirma că doreşte să deschidă în medie două magazine pean.

Vlad spune acum că jucătorii pe formatmarecash&carry şi hipermarketuri - se află spre finalulexpansiunii, în timp ce jucătorii pe suprafeţe mici - supermarketşi discount - sunt abia la început.

Declaraţia sa survine într-un moment în carepe segmentul discounterilor a intrat gigantul german Lidl, prinachiziţia reţelei Plus, iar alţi retaileri pe suprafaţă mare auînceput să se orienteze către magazine mai mici, cum este cazulcompaniilor Metro Cash&Carry, Cora sau Carrefour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO