Mediafax.biz Exclusiv

Selgros vrea să deschidă un magazin în 2011, dar depinde de preţul terenurilor

25.01.2011, 14:50 43

"Noi ne orientămspre oraşele cu peste 200.000 de locuitori. În 2011 avem în plan sădeschidem un magazin, însă totul va depinde de oportunităţile decumpărare privind terenurile", spune şeful Selgros, care adaugă cănu s-au orientat către un oraş sau o zonă anume din România, toateoraşele cu peste 200.000 de locuitori fiind vizate.

El este de părere că în acest moment pentrumagazinele pe format mare nu mai există loc de extindere înBucureşti, şi nici în celelalte oraşe mari din ţară, soluţia fiind"ocuparea" localităţilor medii.

La polul opus se află magazinele pe formatmic, care îşi pot dezvolta reţelele în Capitală.

"În momentul în care jucătorii careactivează pe acest segment au intrat pe piaţă s-au orientat cătreterenurile cu cele mai bune preţuri şi către zonele care ofereaucel mai bun return of investment. Pe viitor însă acestea nu vorocoli Bucureştiul", crede Vlad.

Cele mai căutate judeţe de către retaileriimoderni sunt Cluj, Prahova, Braşov, Suceava, Timiş şiConstanţa.În afarăde Selgros, pentru 2011 şi-au anunţat planuri de extindere şi alţijucători precum Cora, Auchan sau Mega Image.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO