Mediafax.biz Exclusiv

Slabbert, NEPI: Pretenţiile proprietarilor de terenuri s-au temperat în a doua parte a anului trecut, când a devenit clar că Europa va intra în recesiune

Autor: Cristi Moga

30.01.2012, 13:30 188

NEPI este cel mai activ investitor imobiliar din ultimii trei ani, cu proiecte de 250 milioane de euro în România, într-o perioadă în care mai mulţi jucători străini din imobiliare şi-au făcut bagajele şi au ieşit din piaţă.

"Continuăm să ne uităm după oportunităţi, în special achiziţii de terenuri pentru dezvoltări comerciale în oraşe «cu viitor», atât de 300.000 de locuitori, cât şi mai mici. La începutul anului trecut aşteptările proprietarilor crescuseră, dar în a doua jumătate a anului a devenit clar că Europa va intra în recesiune, astfel că pretenţiile s-au mai temperat", a mai spus şeful NEPI.

Proiectele începute pentru următorii ani implică investiţii de circa 150 milioane de euro şi cuprind două malluri noi, în Ploieşti şi Bucureşti, şi o clădire de birouri lângă sediul Guvernului din Piaţa Victorie

"Clădirile de birouri ajung în 10 ani de clasa B oricât de bine le-ai face, astfel că pot fi considerate commodities (materii primen. red.). Când va veni timpul, vom vinde şi Floreasca Business Park", spune Slabbert, care caută în general să obţină un return de cel puţin 12%, în euro pe an din dezvoltarea proiectelor de retail, randament considerat "rezonabil".

Centrul din Floreasca, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, este primul proiect de birouri din Bucureşti al sud-africanilor, care se axează în primul rând pe dezvoltarea unor proiecte de retail.

În opinia lui Slabbert, România a trecut bine prin recesiune, iar oamenii au un viitor strălucit înainte.

"Ar trebui atrase în continuare investiţii străine, dar şi fonduri europene, iar România va continua să aibă 10-15 ani de creştere puternică. Eu voi rămâne în continuare aici (I'm here to stayn. red.) ", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO