Mediafax.biz Exclusiv

Somaco Grup îşi diminuează capitalul cu 12 mil. euro, reprezentând pierderi neacoperite din rezerve

Autor: Ioan Dornescu

03.11.2011, 16:40 198

Operaţiunea a fost aprobată la 27 septembrie, şi presupune reducerea capitalului social până la 10 milioane lei.

Cu o zi înainte a fost decisă majorarea capitalului social cu 22,89 milioane lei (echivalentul a 5,3 milioane euro), la 61,83 milioane lei, prin conversia unei creanţe deţinută asupra companiei de asociatul Boranium Limited, înregistrat în Cipru.

Somaco Grup Prefabricate a raportat anul trecut afaceri de 68,9 milioane lei şi pierderi de 14,3 milioane lei.

Compania a anunţat la jumătatea acestui an o serie de investiţii în extinderea producţiei. Astfel, compania a instalat o linie nouă de producţie de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de apă şi canalizare la fabrica de la Roman, prima fază a investiţiei necesitând fonduri de aproximativ trei milioane euro.

Totodată, Somaco a achiziţionat fabrica de elemente prefabricate din beton G&D Teiuş, judeţul Alba, pentru patru milioane euro, urmând să investească în extinderea gamei de produse alte două milioane euro.

Producătorul de prefabricate şi BCA reuneşte patru fabrici achiziţionate de Oresa Ventures în septembrie 2008 şi mai 2011. Compania suedeză de investiţii activează în principal în Europa Centrală şi de Est şi este prezentă în România din 1997.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO