Mediafax.biz Exclusiv

Somaco Grup Prefabricate şi-a majorat capitalul cu peste 5 mil. euro, prin conversia unei creanţe

Autor: Ioan Dornescu

28.10.2011, 13:50 203

Operaţiunea, aprobată la finele lunii septembrie, a vizat conversia unei creanţe de 5,3 milioane euro deţinută asupra companiei de asociatul Boranium Limited, înregistrat în Cipru.

Creanţa reprezintă o tranşă de 3,77 milioane euro dintr-un împrumut de şase milioane euro din 2008, şi o dobândă de 1,53 miloane euro la împrumuturile acordate de asociat companiei.

În schimbul contribuţiei în numerar, plătită integral de Boranium Limited, care controlează 99,99% din companie, a fost emis un număr de 2,28 milioane de părţi sociale.

Somaco Grup Prefabricate a anunţat la jumătatea acestui an o serie de investiţii în extinderea producţiei.

Astfel, compania a instalat o linie nouă de producţie de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de apă şi canalizare la fabrica de la Roman, prima fază a investiţiei necesitând fonduri de aproximativ trei milioane euro.

Totodată, Somaco a achiziţionat fabrica de elemente prefabricate din beton G&D Teiuş, judeţul Alba, pentru patru milioane euro, urmând să investească în extinderea gamei de produse alte două milioane euro.

Producătorul de prefabricate şi BCA reuneşte patru fabrici achiziţionate de Oresa Ventures în septembrie 2008 şi mai 2011.

Compania suedeză de investiţii activează în principal în Europa Centrală şi de Est şi este prezentă în România din 1997

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO