Mediafax.biz Exclusiv

SSIF Broker vrea să devină market maker pentru acţiunile şi derivatele pe FP de la BVB şi Sibex

Autor: Juganaru Monica

03.02.2011, 14:43 13

"În momentul de faţă suntem în discuţii cu cele două burse.Intenţionăm să intrăm market makeri pe toate cele trei pieţe pecare se tranzacţionează instrumente FP, respectiv piaţa spot şi dederivate de la Bucureşti şi bursa de la Sibiu", a spus Chiş.

Astfel, societatea de brokeraj ar putea fi al treilea marketmaker pe acţiunile FP, alături de UniCredit CAIB Securities şiWood&Company, însă primul formator de piaţă pe derivatele cuactiv suport pe aceste titluri, atât la Bucureşti, cât şi laSibiu.

"Sperăm că la începutul săptămânii viitoare să obţinem toateaprobările", a menţionat directorul SSIF Broker.

De asemenea, societatea de brokeraj analizează oportunitatealistării unor noi emitenţi la BVB.

"La începutul lunii septembrie intenţionăm să listăm o firmăcare activează în industria alimentară", a completat GrigoreChiş.

SSIF Broker mai este market maker pentru derivatele pe acţiunileOMV Petrom (SNP) la Sibiu şi pe derivatele pe titlurile SIFMuntenia (SIF4) la ambele Burse.

Market maker-ul este un intermediar desemnat de către bursăpentru a menţine lichiditate şi continuitate în tranzacţiile cu unanumit titlu.

În ceea ce priveşte acţiunile FP la BVB, market-maker-ul trebuiesă menţină pentru minim 75% din durata unei şedinţe ordine decumpărare şi, respectiv, de vânzare pentru câte 100.000 de acţiuni.Formatorul de piaţă are dreptul să nu introducă ordine devânzare/cumpărare pentru cel mult 3 şedinţe în decursul unei luni.Între preţul de vânzare şi cel de cumpărare nu trebuie să fie odiferenţă mai mare de 2%.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tipînchis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale cărorproprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi suntimposibil de retrocedat în natură.

La finalul anului trecut, statul deţinea, prin MinisterulFinanţelor Publice, 38,88% din acţiunile FP, iar restul titlurlorerau în portofoliile a 175 de companii şi fonduri de investiţii(19,49%) şi a 5.196 de persoane fizice (41,63%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24